Чрез изложба – акция “Black Friday”, FILTHY RAGS – артисти от underground art, излизат „на светло“, с което искат да заявят категорично своето място в българската арт сцена, както и по най – лесно смилаем начин да покажат sreet art вълната като част от съвременното изкуство. Те не се ограничават в изписването на графити, а рисуват на платно, на хартия, стикерите им сa креативни и с интересна техника, монтират видео кадри.
Окачени по стените в галерийно пространство произведенията на уличните артисти са много по- лесни за разбиране.
Както всяка провокативна акция на съвременното изкуство и тук зрителят е поканен да участва и съпреживява творбите с авторите, да се вълнува или шокира, да се радва или критикува, да открива нови цветове и хоризонти на собствената си емоционалност.
“Black Friday” е изложба акция, която цели да провокира, да образова, да показва, да зарадва или просто да забавлява публиката. FILTHY RAGS са екип от художници, работещи, мислещи и осъществяващи идеите си върху изоставени стени на сгради, подлези, надлези, стени покрай големи и важни магистрали и по-малки, незначителни пътни артерии, но FILTHY RAGS са и все по предпочитани и канени на градски, улични фестивали у нас и по света, което е сигнал, че почеркът им е разчетим, със собствена индивидуалност и стил.