CAPTCHA er et system eller en test som brukes til å bevise på en datamaskin, at brukeren er et menneske og ikke en robot.
Captcha er basert på en visuell igjenkjennelse av symboler, noe som betyr at observatører med nedsatt syn ikke kan klare testen.
Det er noen måter å lure CAPTCHA på – ved hjelp av glitches, som lar deg infiltrere Captcha-systemet; ved å forbedre programvaren for lesing av tekster, eller ved å bruke billig manuell arbeidskraft.
I Captcha-utstillingen bruker artister fra Filthy Rags en kombinasjon av teknikker over ulike miljøer. Mange malte vegger og fasader, som også viser kunstnernes akademiske ferdigheter, gir betrakteren en følelse av kamp og konflikt. Resultatet er nesten som en gåte. Teknikkene som brukes i utstillingen kontrasterer med hverandre når de skal skape formen, men arbeider sammen for å danne en generell følelse av et ferdig verk, og dette krever konsentrasjon fra publikum – akkurat som den man trenger for å klare Captcha-testen. Utstillingen sikter å presentere alle universelle elementer som vi består av, produserer og konsumerer; våre lyster og ønsker, frykter og ulykker, berusninger og tilfredsstillelser. En palett som ligner en captcha-tekst – skrå, ufullstendig, knapt gjenkjennelig.
Kunstverkene er fargerike, lekfulle, sarkastiske og morsomme. Liggende et sted mellom typografi og tegneserier, abstraksjonene kan til og med leses som menneskelige portretter. De er ikke nødvendigvis menn eller kvinner, unge eller gamle. De viser informasjon, men med mange unøyaktigheter, slik at tegnene ender med å bli alt og ingenting. Bildene får sine egne unike identiteter, som blir mer enn summen av delene sine. De bygger en flerlags og detaljert skildring, som i sin tur blir forenklet. Ideene flyter inn i abstraksjoner som beskriver menneskets kompleksitet og enkelhet. Arbeidene er historier om hvordan vi kommuniserer med hverandre og med teknologi.
Kunstnernes malerier, plakater og tegninger har deltatt i en rekke positivt kritiserte utstillinger og presenteres nå i Oslo. Utstillingen vil være en mulighet for folk til å tolke disse ideene og bildene i kunstnernes selskap.
Vi er alle sterke, vi er alle sårbare, vi er alle sultne, vi er alle modige, vi er alle ekle, vi er alle fantastiske.